
یکی از معاونتهای «مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان» و «دانشپژوهان جوان» معاونت پرورش استعدادهای درخشان یا سمپاد است. این سازمان در عموم جامعه و دانشآموزان به نام تیزهوشان شناخته میشود زیرا این معاونت نهادی است که بر امور تحصیلی دانشآموزان مستعد و با بهره هوشی بالا نظارت میکند.
در سال 1355 دو مرکز آموزشی، موسوم به تیزهوشان توسط دکتر برومند و زیر نظر مستقیم کارشناسان آموزشی آمریکایی پایهگذاری شد. از انقلاب 1357 تا سال 1366 این دو مرکز دخترانه (علامه حلّی) و پسرانه (شهید اژهای) زیر نظر دفتر کودکان استثنایی فعّال بودند. اما در سال ۱۳۶۶ اساسنامۀ سمپاد توسط میرحسین موسوی نخستوزیر وقت تصویب شد و این سازمان تحت نام «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)» با ۲ مرکز و ۸۰۲ دانشآموز به آموزش و پرورش پیوست و از آن زمان مدرسه پسرانه تهران به نام «علّامه حلّی» و مدرسه دخترانه تهران به نام «فرزانگان» نامیده شد.
در سال 1366، جواد اژهای ریاست هیئت امنای «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)» را برعهده گرفت. در طول این ۲۱ سال(سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۸)، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)، مدارس زیر مجموعه خود را در استانهای مختلف گسترش داد. تحصیلات دانشگاهی ایشان، لیسانس روانشناسی از دانشگاه اصفهان (۱۳۴۶) و دکترای روانشناسی تجربی از دانشگاه دولتی وین (اتریش-۱۳۶۰) می باشد. وی مدرس دروس «روانشناسی اجتماعی»، «روانشناسی تربیتی»، «نظریه ها و مکاتب روانشناسی (شخصیت)»، «کاربرد آزمون های هوش و استعداد» و «آسیب شناسی اجتماعی» در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میباشد.
بعد از جواد اژهای، محمد اعتمادی، عضو سابق هیئت امنا و رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف، ریاست سمپاد را عهدهدار شد. اما بعد از یک سال استعفا داد و « سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)» مدتی را بدون مدیر سپری کرد. سرانجام در 21 دی ماه سال1388 با حکم آقای حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، محمدعلی غفاری به ریاست سمپاد انتخاب شد.
جواد اژهای، صاحب امتیاز نشر سمپاد و سایت رسمی «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)» [nodet.net] بود و بعد از جداشدن او از سمپاد، نشر سمپاد از سازمان جدا شد و «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)» اقدام به تغییر سایت رسمیاش نمود. هم اکنون دو سایت سمپادپرتال و آموزش سمپاد به طور رسمی فعالیت میکنند اما این سایتها نیز در اختیار «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)» نیستند و به طور شخصی ثبت شدهاند. اما وزارت آموزش وپرورش برای ثبت نام ها و اعلام نتایج آزمونهای مراحل اول و دوم ورودیهای تکمیلی و راهنمایی وگرفتن کارت ورود به جلسه آزمونهای سمپاد سایت [www.sampad.medu.ir] درسال 1388راه انداخت.
در جلسه 23 دی ماه 1389 هیأت امنای سمپاد که به ریاست وقت، دکتر حاجی بابایی، برگزار شد مصوبهای دارای 12 بند به تصویب رسید؛ که مهمترین آن، بند شماره 4 و 5 آن جلسه بود. یعنی «واگذاری مسؤلیت برگزاری آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان به استانها». یک هفته بعد، در تاریخ 1389/10/27، هیأت امنای سمپاد توسط شورای عالی اداری به ریاست رئیس جمهور وقت، دکتر احمدی نژاد، ملغی گردید و شورای مشترک سیاستگذاری با دانش پژوهانجوان جایگزین شد.
پذیرش دانشآموزان در مدارس سمپاد صرفاً از طریق آزمون ورودی بوده و دانشآموزانی که قصد ورود به این مدارس را داشته باشند اگر حد نصاب علمی کافی در آزمون را کسب کنند مجوز ورود به این مدارس را خواهند داشت.
برگزاری آزمون ورودی مدارس سمپاد در دو مقطع «ششم به هفتم» و «نهم به دهم»، یکبار در سال، حدوداً در اردیبهشت ماه صورت میگیرد، ثبت نام در این آزمون از طریق وبسایت سازمان به نشانی [azmoon.medu.ir] انجام میگیرد، لازم است ذکر شود دانش آموزان جهت ثبت نام در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان میبایست سوابق تحصیلی خوبی برخوردار باشند.
گالری و اخبار
محصولات
-
کتاب فرمول1 «هوش شهودی» (کپی) 197,000 تومان
-
کتاب فرمول 1 «هوش زبانی» 165,000 تومان
-
کتاب «هوش استارتر» 87,000 تومان