8 نفر از دانش آموختگان مدارس تیزهوشان

1- رضا امیرخانی
رضا امیرخانی در سال ۱۳۵۲ در تهران متولد شد. پدرش محمدعلی کارخانهدار بود. دوره ابتدایی را در دبستان بهرستگان و دوره راهنمایی و دبیرستان را در دبیرستان سمپاد علامه حلی تهران گذراند و در سال ۱۳۷۰ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و موفق به اخذ مدرک مهندسی مکانیک شد. او در سال ۱۳۷۱ زمانی که کمتر از بیست سال داشت موفق به دریافت گواهینامه خلبانی شد وجوانترین خلبان ایرانی لقب گرفته است. او در همین سالها بر روی یک پروژهی هواپیمایی دونفره آموزشی کار کرد و در هیات مدیرهی موسسه خصوصی هواپویان عضو شد. اما پروژهی او در یک مزایده داخلی و دولتی رد شد و دولت با یک شرکت خارجی همکاری خود را آغاز کرد. این اتفاق رضا امیرخانی را به شدت تحت تاثیر قرار داد و او را در دام افسردگی انداخت. به این ترتیب او به فعالیتهای فرهنگی در دبیرستان علامه حلی روی آورد. علاقهمندی ادبیش از شبهای شعر انقلاب اسلامی در دبیرستان علامه حلی شروع شد و از همان اواخر دوران دبیرستان نوشتن را آغاز کرد. حاصل این قلمزدنها اولین رمان امیرخانی به نام ارمیا بود که در سال ۱۳۷۴ منتشر شد. وی در این رمان سعی داشت به نقد دوران سازندگی بپردازد. علیرغم آن که رمان بدون طرح قبلی بود و ضعفهای تکنیکی داشت، ولی توانست رمان برگزیده جشنواره آثار ۲۰ سال دفاع مقدس شود.امیرخانی از سال ۱۳۸۱ سردبیری سایت لوح ارگان نویسندگان ادبیات پایداری را بر عهده داشت و در پاییز ۱۳۸۴ از این مقام استعفا داد. وی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ رئیس هیئت مدیره انجمن قلم ایران بود. سرلوحهها گزیدهای از یادداشتهای پراکنده سالهای ۸۱–۸۴ در سایت لوح؛ نوشته شده و توسط انتشارات سپیده باوران اسفند ماه ۱۳۸۷به چاپ رسیدهاست.

2-محمد شیرعلی شهرضا
محمد شیرعلی شهرضا از دانش آموختگان دبیرستان علامه حلی تهران از مدارس سمپاد و از دانشجویان ممتاز دانشگاه صنعتی شریف بود. او در دوره کارشناسی خود، ۸۰ مقاله در کنفرانسهای بینالمللی و ۱۳ مقاله در مجلات معتبر علمی پژوهشی داشت و یک اختراع ثبت شده نیز از خود به جای گذاشت. محمد در سال ۱۳۸۵ به عنوان پژوهشگر جوان ممتاز انجمن رمز ایران برگزیده شد.

3-بابک امیرپرویز
بابک امیرپرویز، سازنده اصلی عینک گوگل نیز از دانشآموزان دبیرستان علامه حلی است؛ دانشآموزی که همدورهای رضا امیرخانی به شمار میرود و یکی از پنجاه اختراع برتر سال 2008 به انتخاب مجله تایم به اسم او بوده است؛ پژوهشگر و دانشمندی که علاوهبر فارغالتحصیلی در مقطع لیسانس از دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی برق، فارغالتحصیل رشته زبان انگلیسی از دانشگاه واشنگتن نیز هست، همچنین فوقدکتری شیمی خود را از دانشگاه هاروارد گرفته است.
او که زمانی توانست نفر اول جشنواره خوارزمی شود، در کاروان شرکتکننده از ایران در تیم المپیاد جهانی فیزیک سال 1370، مدال برنز به دست آورد و امروزه از پیشگامان «نانوبایوتکنولوژی» خوانده میشود. همچنین مدیریت انجمن مرکز علوم زندگی در مقیاس مایکرو را برعهده دارد و عضو ارشد موسسه مهندسان برق و الکترونیک به شمار میرود.

4-طاها یاسری
طاها یاسری متولد ۶ سپتامبر ۱۹۸۴) فیزیکدان ایرانی استاد دانشیار دانشگاه کالج دوبلین و پژوهشگر ارشد سابق دانشگاه آکسفورد در «علوم اجتماعی محاسباتی»، پژوهشگر پژوهشکده اینترنت دانشگاه آکسفورد و پژوهشکده علوم داده آلن تورینگ لندن است. وی تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و سپس در مقطع دکتری در دانشگاه گوتینگن آلمان و در زمینه «فیزیک سیستمهای پیچیده» ادامه دادهاست. پژوهشهای وی در پژوهشکده اینترنت دانشگاه آکسفورد در حیطه رفتار جمعی و شبکههای اجتماعی آنلاین، دینامیک انسانی، و نشر اجتماعی است. تحقیقات و پژوهشهای یاسری بهطور گستردهای در رسانهها پوشش داده شدهاست.
یاسری به بررسی نقش رسانههای اجتماعی در سیاست نیز پرداختهاست. او با استفاده از ویکیپدیا صفحه مشاهده آمار و جستجو در گوگل به درک و بهطور بالقوه پیشبینی محبوبیت انتخاباتی در کشورهای مختلف پرداختهاست. وی جز نویسندگان کتاب: «تلاطم سیاسی:چگونه شبکههای اجتماعی کار گروهی را تغییر دادهاست» میباشد. این کتاب که نتیجه تحقیق وی و سه پژوهشگر دیگر است. پژوهشگرانی که وی در این اثر با آنها همکاری کردهاست عبارتند از:
. پیتر جان، استاد علوم سیاسی در دانشگاه لندن
. اسکات هیل، متخصص علم دادههای الکترونیکی
. پروفسور هلن مارگتس مدیر مؤسسه آکسفورد و اینترنت-محقق در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی انگلیس
این کتاب به عنوان بهترین کتاب علوم سیاسی در سال ۲۰۱۶ توسط گاردین برگزیده شد. و «انجمن مطالعات سیاسی بریتانیا (PSA)» نیز جایزه کتاب سال (جایزه مکنزی) را به این اثر اختصاص داد.

5-روزبه پورنادر
روزبه پورنادر متولد ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، از فعالان نرمافزارهای آزاد است. پس از تأسیس نسخه فارسی ویکیپدیا، وی در راهاندازی آن دست داشت. روزبه پورنادر بنیانگذار، نخستین مدیر و نخستین دیوانسالار ویکیپدیای فارسی است. پورنادر، در دوطرفهسازی نرمافزار، تخصص داشت و مدیر فنی پروژه لینوکس شریف و مدیر فنی سابق نرمافزار فارسیتک نیز بود. به گفته خودش او دوطرفهسازی نرمافزارها (برای پشتیبانی از زبان فارسی) را از زمانی که دانشآموز دبیرستانی بود، آغاز کرد. او همچنین یکی از سهامداران، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فارسیوب شریف بود، که در زمینه بومی سازی نرمافزارهای آزاد فعالیت میکند. او پس از مهاجرت به ایالات متحده آمریکا به استخدام شرکت هایتک پاسپورت و سپس شرکت گوگل درآمد. پورنادر همچنین از سال ۲۰۰۱ تا کنون نماینده ایران از طرف شورای عالی انفورماتیک در کنسرسیوم یونیکد است. او در تدوین دو استاندارد ملی در مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز دست داشتهاست. پورنادر عضو کمیسیون فنی استاندارد ملی ۶۲۱۹ با عنوان « فناوری اطلاعات – تبادل و شیوه نمایش اطلاعات فارسی بر اساس یونیکد» و همچنین کمیسیون استاندارد ملی ۹۱۴۷ با عنوان «فناوری اطلاعات – چیدمان حروف و علائم فارسی بر صفحهکلید رایانه» بودهاست.

6-ایمان افتخاری
ایمان افتخاری متولد ۱۳۵۸، گلپایگان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک ریاضیدان ایرانی در زمینه توپولوژی است. افتخاری دیپلم خود را از دبیرستان علامه حلی تهران کسب کرد و در سال ۱۳۷۶ تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد و دوره دکتری خود را در دانشگاه پرینستون گذراند. در ادامه در مقطع پسادکتری در زمینه توپولوژی ابعاد پایین و هندسه شمارشی در دانشگاه هاروارد به کار پرداخته و همزمان به تدریس دروسی همانند سیستمهای دینامیکی در دانشگاه هاروارد پرداختهاست. وی در حال حاضر بالغ بر ۱۰ سال است که معاون دپارتمان ریاضی پژوهشگاه دانشهای بنیادی است. افتخاری در سال ۲۰۱۹ به ریاست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور(INSF) منصوب شد. وی همچنین در سال ۱۳۹۷ موفق به دریافت جایزه بنیاد البرز به عنوان دانشمند برتر شد..

7-شهاب جوانمردی
شهاب جوانمردی متولد 1353 خرمشهر، فردی که این روزها مدیرعاملی بزرگترین شرکت خصوصی فعال در حوزه فناوری اطلاعات (فناپ) بر عهده اوست. وی حدود یک دهه مدیریت این مجموعه را برعهده دارد، از کارآفرینان بنام ایرانی در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات خاورمیانه به شمار میرود و در ۱۰ سال گذشته توانسته بیش از ۲۰۰۰ شغل مستقیم در حوزه IT ایجاد کند. این شرکت که در سال 1384 ایجاد شده، یکی از عضوهای پارک فناوری پردیس بوده و توسط برخی نخبگان و فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر کشور و کارآفرینان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات به صورت سهامی خاص تاسیس شده است.
جوانمردی که پیشتر مدیرعامل و عضو هیاتمدیره بنیاد توسعه فردا، عضو و نایبرئیس هیاتمدیره شرکت هماران پیشرو، عضو هیاتمدیره شرکت بهینه عمران پاریز بوده، نهتنها از فارغالتحصیلان مدرسه سمپاد به شمار میرود، بلکه در دورهای خود معاونت پژوهشی دبیرستان علامه حلی تهران را نیز برعهده داشته است.

8-مریم میرزاخانی
مریم میرزاخانی متولد ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل کنشگری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی تنها زن و اولین ایرانی برنده مدال فیلدز است. مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ (هنگکنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال بهعنوان نخستین دانشآموز ایرانی نمره کامل را به دست آورد. وی نخستین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت. او سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکتریِ خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مکمولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت. از مریم میرزاخانی بهعنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشته ریاضیات تجلیل شد. میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه ستر از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزه کلی بود. وی از یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشته ریاضیات بود. پیش از این، او استاد دانشگاه پرینستون بود. او در سال ۲۰۱۴ برنده مدال فیلدز شد که بالاترین نشان علمی رشته ریاضیات است و هر چهار سال یکبار به دانشمندان برگزیده زیر ۴۰ سال اهدا میشود و از آن به نوبل ریاضیات نیز تعبیر میشود. وی نخستین زن و نخستین ایرانی بود که موفق به دریافت این جایزه شد. مریم میرزاخانی در مه سال ۲۰۱۶ به عضویت در آکادمی ملی علوم برگزیده شد. او نخستین زن ایرانی است که به عضویت در این آکادمی برگزیده میشود. وی در آوریل سال ۲۰۱۷ میلادی به عضویت آکادمی علوم و هنر آمریکا درآمد. مراسم معارفه او قرار بود در اکتبر همان سال برگزار شود. نهاد زنان سازمان ملل در سال ۱۳۹۸ به معرفی ۷ دانشمند زن تأثیرگذار دنیا پرداخت که در میان آنها نام «مریم میرزاخانی» ریاضیدان ایرانی هم به چشم میخورد.
در تیر ۱۳۹۶ اعلام شد میرزاخانی به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستانی در آمریکا بستری شدهاست. میرزاخانی از چهار سال پیشتر به سرطان پستان مبتلا بوده و این سرطان به مغز استخوان وی سرایت کرده بود. پدر و مادر وی برای مراقبت از او به آمریکا رفتند. وی در ۲۳ تیر ۱۳۹۶ در ۴۰ سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.
گالری و اخبار
محصولات
-
کتاب فرمول1 «هوش شهودی» (کپی) 197,000 تومان
-
کتاب فرمول 1 «هوش زبانی» 165,000 تومان
-
کتاب «هوش استارتر» 87,000 تومان